Terpstra logo
 
Telefoon
0517 - 59 18 41
Showroom openingstijden
Ma. t/m vr.: 8.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 8.30 - 15.00 uur
Werkplaats openingstijden
Ma. t/m vr.: 8.00 - 17.00 uur
 
 
U bent hier: » Over ons »

Van VAG-dealer tot Audi-VW-Seat-Skoda specialist

Een mooi bedrijf heeft een mooie geschiedenis. Daar zijn we trots op. Maar waar komen we vandaan? We zetten onze historie voor u op een rij.In 1986 begon Jaap Terpstra voor zichzelf en richtte Autobedrijf Terpstra op. Hij had sinds begin jaren ’70 ervaring met Audi en Volkswagen, als werkplaatschef van een VAG-dealer. Eind 1985 kreeg hij de kans om de vestiging Sexbierum over te nemen en aarzelde geen moment. Op 2 januari 1986 was Autobedrijf Terpstra een feit. Niet meer als dealer, maar als specialist in Audi en Volkswagen. Het adres: Kade 19 in Sexbierum.
 
Het jonge gezin Terpstra en een monteur werkten samen hard aan het helpen van klanten. Kwaliteit, betrouwbaarheid en een nuchtere instellingen stonden voorop. Juist daardoor
groeide het bedrijf. Uitbreidingsplannen bestonden al snel. Beter één keer goed dan twee keer half, vond Terpstra, en daarom koos hij voor de bouw van een compleet nieuw pand aan de Hearewei. Op 15 december 1993 namen we het in gebruik. Ineens had Autobedrijf Terpstra een moderne werkplaats, een tankstation én een ruime showroom.
 

Vader en zoon Terpstra

Van vader op zoon
De groei ging door. We namen meer monteurs in dienst, we specialiseerden ons zowel in Audi, Volkswagen als Seat en verkochten steeds meer auto’s. Jongste zoon Hessel Terpstra nam de verkoopwerkzaamheden en een deel van de administratie voor zijn rekening. Vader en zoon hielden hun eigen bedrijfsfilosofie aan en specialiseerden zich steeds meer in de drie merken. Dat vergde steeds meer technische kennis en een gedegen inzicht in de overeenkomsten en onderdeelvoorziening van de merken. We investeren continu in nieuwe apparatuur, we hebben een flexibele organisatie met uitstekende medewerkers en blijven toekomstgericht. Het zijn allemaal elementen die een goede service kunnen maken of breken. En dat beseffen we terdege.

In 2008 nam Hessel het bedrijf van zijn vader over en zet het sindsdien met ontembaar enthousiasme voort. Terpstra senior blijft betrokken, met hand- en spandiensten én met zijn waardevolle ervaring. Want zoals een klant in 1986 al zei: vergeet nooit je oorsprong. Een uitspraak waar we nog altijd achter staan. En die we met onze passie blijven onderstrepen.
Meer weten? Maak persoonlijk kennis met de mensen achter Autobedrijf Terpstra.

 

Nieuws

Cine Cars film over de Audi quattro van Hessel Terpstra


De mooie videoreportage van Cine Cars over de urquattro van Hessel Terpstra al gezien? Kijk dan snel op https://bit.ly/2jZAHhZ   om te horen en te kijken hoe zijn liefde voor deze auto is ontstaan, en waarom hij zo trots is op zijn quattro!

artikel Audi quattro in Duitse Yougtimer

Een journalist van Auto Motor und Sport en het Duitse Youngtimer magazine, liet vorig jaar zijn jongensdroom in vervulling gaan. Hij kocht bij ons deze schitterende urquattro, en beschrijft exact waarom deze auto voor hem één van de jaren '80 iconen is in de nieuwste Youngtimer. Verkrijgbaar bij de betere boekhandel, zeker een aanrader! http://on.fb.me/1SSXWHu

AutoBlog Audi quattro iconen

Met veel plezier hebben wij onlangs meegewerkt aan een videoreportage voor AutoBlog over de échte Audi iconen. Het resultaat mag er volgens ons zeker zijn! De XXL video kun je bekijken op http://bit.ly/1JVNbP4.

Volop verse voorraad in occasions

Afgelopen week onze voorraad weer aangevuld. Ondermeer met een zeer compleet uitgevoerde Seat Exeo ST, een prachtige Teakbruin gekleurde Audi A1, en een frisse Renault Twingo. Kijk snel op ons occasionoverzicht voor een uitgebreide beschrijving en foto's! http://bit.ly/1OmP0D3

Restauratieverslag Audi quattro 1982

We zijn de laatste weken volop aan de slag met de restauratie van een Audi quattro uit 1982. De vorderingen kun je volgen op onze Facebook pagina http://on.fb.me/1Fd5fmr

VideoReviews