Terpstra logo
 
Telefoon
0517 - 59 18 41
Showroom openingstijden
Ma. t/m vr.: 8.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 8.30 - 15.00 uur
Werkplaats openingstijden
Ma. t/m vr.: 8.00 - 17.00 uur
 
 
U bent hier: » Audi youngtimers »

Fiscale voordelen

Fiscale voordelen: de youngtimerregeling
Zakelijk een youngtimer rijden is fiscaal aantrekkelijk. Als u een zakelijke auto rijdt van 15 jaar of ouder, geldt voor de inkomstenbelasting een bijtelling van 35% over de waarde in het economisch verkeer. Voor een auto die jonger is dan 15 jaar betaalt u bijtelling over de nieuwwaarde. Daarnaast zijn de kosten van de zakelijke youngtimer, zoals brandstof, onderhoud en verzekering, vrijwel altijd zakelijk aftrekbaar.
 
Voorbeeld: Audi A6
We nemen een Audi-youngtimer als voorbeeld. Stel, uw zakelijke auto is een Audi A6 2.8 Avant quattro van 15 jaar oud, een goede en betrouwbare youngtimer. Deze auto had een nieuwprijs van ongeveer € 60.000, maar is nu misschien € 12.000 waard. Voor de inkomstenbelasting telt u 35% van deze waarde bij, ofwel € 4200 per jaar. Als u in het 52%-tarief valt, betaalt u dus € 2184 per jaar, ofwel € 182 per maand.
 
Waarde economisch verkeer
Wat is de waarde in het economisch verkeer? U mag deze vaststellen volgens de aanschaffactuur of met een taxatierapport. Bovendien mag u de auto net als bij alle andere bedrijfsmiddelen lineair afschrijven. Uw bijtelling daalt dan dus elk jaar. Hebt u een taxatierapport nodig? Ook dan helpen we u, in samenwerking met Steijn Taxaties in Alphen a/d Rijn. Deze taxatie komt ook van pas als u de auto volledig casco of all-risk wilt laten verzekeren.
 
Meer weten?
Raadpleeg de website van de Belastingdienst voor alle informatie over de youngtimerregeling. Direct een goede youngtimer zoeken? Kijk dan in ons aanbod.
 

Nieuws

Cine Cars film over de Audi quattro van Hessel Terpstra


De mooie videoreportage van Cine Cars over de urquattro van Hessel Terpstra al gezien? Kijk dan snel op https://bit.ly/2jZAHhZ   om te horen en te kijken hoe zijn liefde voor deze auto is ontstaan, en waarom hij zo trots is op zijn quattro!

artikel Audi quattro in Duitse Yougtimer

Een journalist van Auto Motor und Sport en het Duitse Youngtimer magazine, liet vorig jaar zijn jongensdroom in vervulling gaan. Hij kocht bij ons deze schitterende urquattro, en beschrijft exact waarom deze auto voor hem één van de jaren '80 iconen is in de nieuwste Youngtimer. Verkrijgbaar bij de betere boekhandel, zeker een aanrader! http://on.fb.me/1SSXWHu

AutoBlog Audi quattro iconen

Met veel plezier hebben wij onlangs meegewerkt aan een videoreportage voor AutoBlog over de échte Audi iconen. Het resultaat mag er volgens ons zeker zijn! De XXL video kun je bekijken op http://bit.ly/1JVNbP4.

Volop verse voorraad in occasions

Afgelopen week onze voorraad weer aangevuld. Ondermeer met een zeer compleet uitgevoerde Seat Exeo ST, een prachtige Teakbruin gekleurde Audi A1, en een frisse Renault Twingo. Kijk snel op ons occasionoverzicht voor een uitgebreide beschrijving en foto's! http://bit.ly/1OmP0D3

Restauratieverslag Audi quattro 1982

We zijn de laatste weken volop aan de slag met de restauratie van een Audi quattro uit 1982. De vorderingen kun je volgen op onze Facebook pagina http://on.fb.me/1Fd5fmr

VideoReviews